A gyógymasszázs a fizikoterápiás kezelések körébe sorolható. Jól alkalmazható különböző rheumatológiai, orthopédiai betegségek kezelésében, egyes balesetek utáni rehabilitációban, de egyes masszázsfajták (pl. a szegmentmasszázs) a belső szervek betegségeiben is alkalmazhatóak alternatív terápiaként.
Masszázst egészséges emberen is lehet végezni relaxálás, közérzetjavítás céljából. A gyógymasszázs során a beteg által elmondott panaszok és orvosi diagnózis alapján, az ellenjavallatok kizárását követően történik a kezelés.

A panaszok, igények felmérését követően választható:

Teljes testmasszázs 60 perc
A svédmasszázs fogásait alkalmazva tartalmazza a végtagok, derék, hát, nyak, fej kezelését, relaxáló, lazító hatású.
Belső szervi problémák esetén végezhető még szegmentmasszázs is, melynek során a gerinc melletti idegkilépési helyek és szegmentumok ingerlésével az azokhoz tartozó belső szervek működése harmonizálható, így egyes betegségek (pl. keringési, emésztési, légzési problémák) pozitívan befolyásolhatóak.

Részmasszázs 30, 60 perc
A fájdalmas, panaszos régió (pl. derék, hát, nyak-vállöv, stb.) kezelése, mely tartalmazza a gyógymasszázst és a problémás terület ízületeinek passzív vezetett kimozgatását.

A következő esetekben ajánlott a gyógymasszázs kezelés:
 kimerültség
 tartós rossz hangulat, szorongás
 fejfájás
 balesetek, sérülések utáni gyógyulás elősegítése
 fájdalmas izomcsomók, izomgörcsök jelentkezése
 ismert mozgás szervrendszert érintő krónikus betegségek
 ízületi és izomfájdalmak, ízületi mozgás beszűkülése
 belszervi betegségek kiegészítő terápiája
 testi-lelki egészség megőrzése, betegségek kialakulásának megelőzése

Gyógymasszázs hatásai:
 közérzetjavító, nyugtató, relaxáló hatás
 belső szervek működésének befolyásolása a vegetatív idegrendszeren keresztül
 izmok vérátáramlásának, oxigénellátásának javítása
 izomteljesítmény növelése
 anyagcsere folyamatok serkentése
 nyirokkeringés serkentése, immunerősítés
 fájdalomcsillapító, izomlazító hatás
 ízületek mozgásfunkciójának javítása
 különböző tünetek enyhítése (pl. légúti váladék kiürítésének segítése, székrekedés tüneteinek csökkentése, stb.)

Ár:
60 perc / 5900 Ft
30 perc / 31000 Ft

Gyógymasszázst kiegészítő kezelések:

Kinesiotape kezelés:
A kinesiotape jól alkalmazható a gyógymasszázs kezelés kiegészítéseként. A kezelés során a panaszos területre nyújtható, rugalmas szalagokat ragasztunk, melyeknek helyes alkalmazása esetén lényegesen enyhülnek az ízületi és izompanaszok, illetve egyes sérülések gyógyulási ideje. A ragasztás során az érintett bőrfelület egyfajta nyirokmasszázst kap, illetve olyan receptorok kapnak ingerlést, melyek beindítják, aktiválják a szervezet saját fájdalomcsillapító rendszerét, így ez a kínzó tünet is nagymértékben lecsökkenthető. Ezen túlmenően javul az érintett terület vérkeringése és öngyógyulási folyamatok indulnak meg.
A szalagok felhelyezésének módja attól függ, hogy milyen hatást kívánunk elérni. Ez a módszer – a teljesség igénye nélkül - jól alkalmazható izomlazításra, fájdalomcsillapításra, izomsérülés, izomszakadás esetén, ízületeket érintő baleseteket követően, véraláfutás kezelésére, nyirokkeringés javítására, különböző orthopédiai betegségek, kopások kezelésére, torziók korrigálására vagy akár fájdalmas bütyök tüneteinek csökkentésére. A rugalmas szalagok mellett ún. cross tape is alkalmazható, melyet általában egy-egy fájdalmas pontra ragasztunk fájdalomcsillapítás céljából. A szalagok semmiféle hatóanyagot nem tartalmaznak, gyógyító hatás a ragasztás szakszerű módszerével érhető el.

Ár: 2300 Ft / alkalom

Cross tape esetén 300 Ft / darab

Ultrahang kezelés 10 perc
Az ultrahang kezelés szintén a fizikoterápia körébe sorolható. A kezelés során egy ultrahang kezelőfej lassú mozgatása történik a fájdalmas régió feletti bőrfelületen, melynek következtében a bőr alatti kötőszövetek fellazulnak, javul a vérkeringés, az izomgörcsök oldódnak, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatás érhető el, illetve a masszázs során vagy azt követen alkalmazott gyógyhatású készítmények mélyebb rétegekbe történő lejuttatását tudjuk elvégezni. Az ultrahang kezelés jól alkalmazható lumbágó, izomgörcsök, kopások, ízületi gyulladás kezelésében és fájdalomcsillapítás érdekében.

Ár: 1500 Ft / 10 perc

TENS kezelés 15 perc
A TENS kezelés a fizikoterápián belül az elektroterápiák körébe sorolható. A kezelés alkalmával elektródákat helyezünk a bőrre, ahol kis frekvenciás árammal gyakorolunk hatást az izmokra. Alkalmazása eredményeképpen helyi vérbőség jelentkezik, melynek következtében fokozódik az anyagcsere és a vérkeringés az érintett területen, így jó hatással van az izomtónusra (a csökkent tónust növeli, a fokozott tónust csökkenti), illetve igen hatékony fájdalomcsillapítás érhető el a kezeléssel. Alkalmazható izom- és idegfájdalmak, ízületi problémák, gyulladások, krónikus rheumatológiai betegségek kiegészítő terápiájaként.

Ár: 2000 Ft / 15 perc

Az oldal sütiket használ, hogy még jobb felhasználói élményt és személyre szabottabb ajánlatokat kínálhasson